Drugs, verslaving, informatieportaal

Welkom op het informatieportaal van drugsmisbruik.nl, u kunt hier dagelijks nieuwe artikelen lezen met betrekking tot drugsvoorlichting en drugsmisbruik. Heeft u aan de hand van onze artikelen nog vragen? Wij staan u graag te woord bij opmerkingen of vragen over onze website.


Onderzoek naar uitgaansleven jongeren

Het Trimbos instituut heeft in 2013 onderzoek gedaan naar het gebruiken van alcohol en drugs onder jongeren in het uitgaansleven. Uit het onderzoek kunnen we een aantal zorgwekkende conclusies uit halen. Het onderzoek van Trimbos is uitgevoerd middels een enquête waar zo’n 3000 jongeren aan hebben meegewerkt.

Ontwenningsverschijnenselen roken

Iemand die net gestopt is met roken kan zich angstig, prikkelbaar, verward en soms zelfs depressief voelen. Deze mood swings zijn komen vaker voor bij mensen die stoppen met roken. De hartslag kan tijdelijk vertragen na het stoppen met roken.

Erectiestoornissen en vruchtbaarheidsproblemen bij mannen door langdurig drugsgebruik

Het is al langer bekend dat geslachtsorganen aangetast kunnen worden door het veelvuldig en langdurig gebruik van zowel hard als softdrugs. Overmatig gebruik van tabak en alcohol dragen ook bij aan een verminderde werking van de geslachtsorganen.

Is drugs extra schadelijk bij gebruik op jongere leeftijd

Het gebruik van drugs komt voor in de meest uiteenlopende leeftijdsgroepen. Helaas zijn er ook nog genoeg situaties waarin minderjarig gebruik maken van drugs. Het is tegenwoordig ook voor minderjarig te makkelijk om in het bezit van hard en softdrugs te komen.

Stoppen met roken

Roken wordt door de wet niet gelabeld als een drug, maar helaas kan het wel gecategoriseerd worden als verslaving. Als je wil stoppen met roken zal iedereen je wellicht een of andere manier adviseren. Sommigen spreken uit ervaring, anderen kennen mensen die gestopt zijn.