Welke drugs is nu het gevaarlijkste?

In Groot Brittannië waar ook drugs een gigantisch probleem is voor de maatschappij is er onderzoek gedaan door “Professor David Nutt” naar de meest schadelijke drugs. In deze resultaten worden zowel legale als illegale middelen opgenomen. In dit bericht wordt de top 5 besproken.

Alcohol staat bovenaan in de lijst terwijl dit door de meeste mensen enorm wordt onderschat. Een verslaving aan alcohol brengt het meeste schade toe aan mensen in de omgeving en ook aan de gebruiker zelf.

Heroïne komt in de lijst op nummer twee. Deze drug is wellicht een van de meest verslavende in omloop. Het gebruik van heroïne kan zowel op korte als op lange termijn gigantische schade aanrichten bij de gebruikers.

Crack cocaïne komt als derde op de lijst van meest gevaarlijke drugs. Het is een vorm van cocaïne die gerookt kan worden door de gebruikers. Het roken van crack cocaïne kan als vele gevolgen hebben waaronder een crack-long.

Op nummer vier komt Methamfetamine een drug waar al vele levens door verwoest zijn. Deze drug staat op straat bekend als “Crystal Meth”. Het is een drug met langdurige op peppende werking en kan ernstige complicaties geven met betrekking tot de gezondheid.

Als vijfde op lijst komt cocaïne door de enorm verslavende werking van de drug. In Nederland is deze drug erg makkelijk verkrijgbaar. De drug brengt mensen psychisch, lichamelijk en financieel in de problemen die makkelijker nog groter kunnen worden.

Bron:
http://www.economist.com/blogs/dailychart/2010/11/drugs_cause_most_harm